JEDNA OSOBA PREMINULA, 7 NOVOZARAŽENIH U KRALJEVU

JEDNA OSOBA PREMINULA, 7 NOVOZARAŽENIH U KRALJEVU

972
0
Podeli

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, u  poslednja 24 časa testirano je ukupno 251 uzoraka brisa. Ukupan broj novoregistrovanih slučajeva infekcije SARSCoV-2 virusom je 7.  Podaci ZZJZ pokazuju da je ukupan broj potvrđenih slučajeva virusa od početka epidemije    19 100.  Stabilnija epidemiološka situacija je i u Raški gde je u poslednja 24 sata prisustvo virusa potvrđeno kod  3 osobe, u Venja;koj Banji 1.

U Opštoj bolnici „Studenica“ Kraljevo, hospitalizovano je 5 pacijenata. Na mehaničkoj ventilaciji su 3 pacijenta koja su preba;ena u Kovid bolnicu u Kruševac.

Nastavlja se vakcinacija protiv koronavirusa, zaključno sa 18.majom u Kraljevu je vakcinisano ukupno 70 102 osobe. Prvom dozom 38 503 i drugom dozom 31 599 osoba.

Nastavlja se imunizacija građana protiv koronavirusa  na punktovima u Hali sportova redovnom drugom  dozom Sinopharma,Sputnjika Phizera i Astra zeneka  od 08-20h. Uporedo radi se vakcinacija svih lica bez termina  raspoloživim vakcinama-Sinopharm,Phizer,Astra Zenekom.

U Hali sportova po preporuci izabranog pedijatra mogu se vakcinisati  osobe od 16 i 17 godina Phizer vakcinom a sve u skladu sa novim Stručnim Metodološkim Uputstvima vakcinacije covid-19.

Nema komentara

Ostavite komentar