POSLE VIŠE OD SEDAM I PO MESECI  U KRALJEVU BEZ NOVOZARAŽENIH

POSLE VIŠE OD SEDAM I PO MESECI  U KRALJEVU BEZ NOVOZARAŽENIH

427
0
Podeli

 Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, u  poslednja 24 časa testirano je ukupno 209 uzoraka brisa. Posle  više od  sedam ipo meseci u Kraljevu nema novih potvrđenih  slučajeva infekcije  koronavirusom. Poslednji put kada  takođe nije bio zabeležen  ni jedan novooboleli  je bio 3.septembar 2020.

Podaci ZZJZ pokazuju da je ukupan broj potvrđenih slučajeva virusa od početka epidemije  u Kraljevu   19 108.  Stabilnija epidemiološka situacija je i u Raški gde je u poslednja 24 sata prisustvo virusa potvrđeno kod  1 osobe, u Vrnjačkoj Banji 2.

U Opštoj bolnici „Studenica“ Kraljevo, hospitalizovan je 1 pacijent. Od posledica koronavirusa nažalost jedna osoba je preminula. 

Nastavlja se vakcinacija protiv koronavirusa, zaključno sa 21.majom u Kraljevu je vakcinisano ukupno 71 296 osoba. Prvom dozom 39 099 i drugom dozom 32 197 osoba.

Nastavlja se imunizacija građana protiv koronavirusa  na punktovima u Hali sportova redovnom drugom  dozom Sinopharma,Sputnjika i Phizera   od 08-20h  za sva lica koja  se nisu odazvala u redovnim zakazanim terminima i redovne druge doze Astra zeneke. 

 Uporedo radi se vakcinacija prvom dozom  svih lica bez termina  raspoloživim vakcinama-Sinopharm,Phizer,Astra Zenekom i prvom dozom Fajzera  zakazanih preko E-uprave  od 11 – 14h.

U Hali sportova po preporuci izabranog pedijatra mogu se vakcinisati  osobe od 16 i 17 godina Phizer vakcinom a sve u skladu sa novim Stručnim Metodološkim Uputstvima vakcinacije covid-19.

Nema komentara

Ostavite komentar