GLIŠIĆ: MORA DA SE UTVRDI KO VUČIĆU RADI O GLAVI

GLIŠIĆ: MORA DA SE UTVRDI KO VUČIĆU RADI O GLAVI

665
0
Podeli

Kada ilegalno prisluškujete predsednika države, mislim da mu na taj način radite o glavi. Kada tajno pratite porodicu i pomažete hajku Đilasovih medija, takođe.

A ko su imenom i prezimenom, pokazaće istraga, odnosno kada tužilaštvo podnese optužni predlog.

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke odgovara na pitanje ko su ljudi iz stranke za koje je rekao da rade Aleksandru Vučiću o glavi i jesu li to pojedini ministri, kako se spekuliše.

* Kako gledate na to što se predstojeća sednica Glavnog odbora, a na kojoj će se raspravljati o poverenju pojedinim visokim funkcionerima, poredi sa brionskim plenumom, na kojoj će doći do konačnog razlaza između Vučića i Stefanovića?

– Ta idiotska poređenja sa nekakvim plenumima ne zaslužuju komentar. A kakvih će sve biti kadrovskih promena i u kom obimu, dobićemo odgovor 29. maja.

* Više odbora Srpske napredne stranke zatražilo je da Stefanović bude ne samo razrešen funkcija, nego i isključen iz stranke? Hoćete li i vi tako glasati na sednici Glavnog odbora?

– Raspravljaćemo o svemu pa ćemo videti šta će biti predlozi o kojima se glasa.

* Smeta li vam što vas pojedini nazivaju čovekom koji sprovodi plan čišćenja stranke?

– Sprovodim odluke Predsedništva i Glavnog odbora stranke. Kadrovskih promena je bilo i biće, i one su uvek donosile novu energiju i novi kvalitet u stranku.

* Ko još, po vašem mišljenju, ne zaslužuje više da mu stranka poveri mandat da obavlja značajne funkcije, pa i da ne bude član Srpske napredne stranke?

– Zapisnici odbora, ukupno 169, polako pristižu u centralu stranke. Pažljivo ćemo analizirati, pa ćemo videti kakvo je mišljenje naših članova i sa čijim sve radom nisu zadovoljni.

* Činjenica je da Vučić ima mnogo veći lični rejting u odnosu na Srpsku naprednu stranku, da ne govorimo u odnosu na pojedince iz redova naprednjaka, a opet je često ostavljen “na vetrometini” od stranačkih kolega i meta je svih kritika. Kako na to gledate, da li se stranka “ogrešila” o svog lidera?

– Članstvo stranke nema dilemu. Aleksandar Vučić je predsednik i ima punu podršku. A neka ide na savest onima koji su imali “preča posla” kada je njemu napadana porodica. Mnogi od njih teško bi stigli do ulaza u zgradu Vlade, a kamoli u Vladu, da nije bilo njega. Način na koji su se poneli, najbolje govori o njima.

* Koliko je gradonačelnika i predsednika opština iz redova vaše stranke do sada smenjeno i zbog kakvih propusta?

– Nakon izbora, 50 odsto je novih predsednika opština i gradonačelnika. I tokom njihovog mandata, baš kao i za vreme prethodnog, imaćemo preseke koji će nam reći ko pravi rezultate, a ko čeka da mu vreme prođe. Tamo gde se ne bude radilo, doći će do promena.

* Da li je do kraja utanačeno spajanje Srpske napredne stranke i SPAS-a, da li će i koje funkcije u stranci dobiti Aleksandar Šapić?

– Dokument je u izradi, očekujem da ga imamo na dnevnom redu Glavnog odbora krajem maja i da ga usvojimo. Srpska napredna stranka je ozbiljna partija i funkcije se ne dele po novinama, već se odluke donose na stranačkim organima. Nama je važno da Aleksandar Šapić odlično razume našu politiku i da je spreman da joj da doprinos. Sve ostalo je manje bitno.

* Vidite li u stranci potencijalnog kandidata koji bi mogao da nasledi Vučića na čelu naprednjaka?

– Rekao sam to više puta. Ne vidim nikog. Jednostavno, niko mu nije ni do kolena.

* Da li će ovo ujedinjenje značiti i kraj saradnje sa socijalistima?

– Nijedno ujedinjenje i nijedan sporazum o saradnji sa političkim partijama koji smo potpisali nije značio kraj saradnje sa nekom drugom strankom. Mi okupljamo oko sebe sve one koji žele da Srbija napreduje i da se razvija. A ako neko misli da treba da ide drugim putem, srećan mu put.

* Plaše li vas pretnje pojedinih opozicionih lidera o revanšizmu ukoliko ponovo dođu na vlast?

– Tih se junaka ne plašim. Više me plaši što bi njihov povratak na vlast značio sunovrat ekonomije, ponovno zatvaranje fabrika, pljačku i opštu nesigurnost koja bi zahvatila građane. Imali smo prilike da ih vidimo na vlasti, činjenica je da je tad narod bio sve siromašniji, a oni sve bogatiji.

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar