Svečana promocija diplomaca FTN

Svečana promocija diplomaca FTN

1018
0
Podeli

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku u subotu 19. juna 2021. godine priređena je svečanost povodom promocije i dodele diploma 61. generaciji studenata strukovnih studija i 46. generaciji diplomaca akademskih strudija koji su diplomirali u školskoj 2019/2020. godini.


U svečanom ambijentu na platou ispred Fakulteta, u pozdravnom obraćanju diplomcima, u ime dekanskog kolegijuma i kolektiva FTN čestitku je uputila dekan Fakulteta prof. dr Danijela Milošević. U osvrtu na istorijat visokog obrazovanja u Čačku dekan Milošević je rekla da je ova godina posebno važna za visoko obrazovanje u Čačku jer kako je navela, sa ovom generacijom diplomaca obeležava se jubilarnih 45 godina postojanja i rada Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i 60 godina visokog obrazovanja u Čačku.
– Postojanje visokog obrazovanja u Čačku u oblasti tehničkih nauka dalo je očekivani doprinos razvoju industrije ne samo u Čačku, već u čitavoj Srbiji, na prostorima nekadašnje države Jugoslavije i van njenih granica- rekla je prof. dr Danijela Milošević.


Dekan je dodala da akademsku porodicu Fakulteta tehničkih nauka u Čačku Univerziteta u Kragujevcu čini oko 2500 studenata akademskih i strukovnih studija koji se obrazuju na jednom od preko 20 studijskih programa na svim nivoima studija: od osnovnih strukovnih i akademskih do doktorskih akademskih studija ističući da je cilj ove velike akademske porodice da se stalno prate savremeni trendovi u poslovanju i da se obrazuju kvalitetni kadrovi koji će odgovoriti na potrebe privrede.
Svečanosti je prisustvovali rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović i prorektor prof. dr Dragan Đurčić. Rektor Filipović čestitao je diplomcima i rekao da Fakultet radi na tome da studenti steknu što više prakse jer će im to, kako je naveo, omogućiti brže zapošljavanje. Takođe, prema rečima rektora, dobrim rezultatima studenata i Fakulteta doprinose atraktivnio studijski programi iz oblati informacionih tehnologija, elektrotehnike, mašinstva.
U protekloj školskoj godini na osnovnim, integrisanim i master akademskim studijama zapadne Srbije, gde gotovo da nema fabrike u kojoj nije zaposlen inženjer sa čačanskog FTN-a- naveo je Petković.
Diplomirane studente akademskih i strukovnih studija promovisala je dekan prof. dr Danijela Milošević, a diplome su uručivali profesori sa studijskih programa na kojima su diplomirali.
U lepom ambijentu, diplomci-nosioci lenti FTN iskoristili su priliku da jedan od najvažnijih trenutaka u njihovim životima ovekoveče fotografijama. U prijatnoj atmosferi svečanost su izvođenjem muzičkih numera upotpunili učenici čačanske Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“: David Jovanović, Lenka Vujanić, Sofija Lazović, Miloš LJujić uz klavirsku pratnju Vladimira Ratkovića.

Nema komentara

Ostavite komentar