Drugi upisni rok na FTN

Drugi upisni rok na FTN

526
0
Podeli

Posle prvog upisnog roka na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku ostalo je 68 slobodnih mesta za upis u prvu godinu studija na studijske programe osnovnih akademskih studija i 181 slobodno mesto na pet studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

U drugom upisnom roku za četvorogodišnje akademske studije, što se tiče studija iz budžeta, slobodno je 11 mesta na Informacionim tehnologijama, pet na Elektroenergetici, jedno mesto na Računarskom i softverskom inženjerstvu, četiri mesta na Inženjerskom menadžmentu i 21 mesto na trogodišnjim akademskim studijama Informacione tehnologije u mašinstvu. Takođe, na raspolaganju je ukupno 26 mesta namenjenih samofinansirajućim studentima.

Za trogodišnje studije osnovnih strukovnih studija slobodno je 68 budžetskih i 113 samofinansirajućih mesta.Najviše mesta za studije iz budžeta ima na Elektrotehnici i računarstvu: 27, na Mašinstvu i inženjerskoj informatici 15, Grafičkoj tehnici 13, Proizvodnom i ekološkom menadžmentu 11 i dva mesta na informacionim tehnologijama.
Prema ranijim najavama,do drugog upisnog roka očekuje se i akreditacija novog trogodišnjeg studijskog programa Odevno inženjerstvo i dizajn koji pored klasičnog načina studiranja predviđa i model dualnog obrazovanja.

FTN u Čačku je posle integracije sa Visokom školom strukovnih studija najbrojniji Fakultet na kragujevačkom Univerzitetu i ove godine u prvom upisnom roku bilo je 623 slobodna mesta za buduće brucoše.
Drugi upisni rok počeće 1. septembra prijavljivanjem kandidata koje će trajati zaključno sa 3. septembrom. Prijemni ispiti su planirani: 7. septembra za osnovne strukovne studije i 8. septembra za osnovne akademske studije. Upis primljenih kandidata biće od 13. do 15. septembra.
Iznosi godišnjih školarina za samofinansirajuće studente su: 81 hiljada dinara za akademske i 70 hiljada dinara za strukovne studije.
Detaljnije informacije o upisu na Fakultet tehničkih nauka u Čačku dostupne su na sajtu Fakulteta kao i materijali za pripremanje prijemnog ispita.

Nema komentara

Ostavite komentar