Vulin: Pooštriti kaznenu politiku prema izazivačima požara

Vulin: Pooštriti kaznenu politiku prema izazivačima požara

234
0
Podeli

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je, prilikom obilaska Pčinjskog upravnog okruga, u kome je u poslednjih pet dana zabeleženo više od sto požara na otvorenom, da će insistirati na pooštravanju kaznene politike prema svima koji svojim nemarom, nehatom i nepažnjom izazivaju požare.

Vulin navodi da se od 25. jula do danas Srbija suočila sa više od 850 požara na otvorenom.

Naglasio je da svi oni koji izazivaju požare nehatom i nepažnjom moraju da znaju da će biti pronađeni i da će biti odgovorni za sve što su uradili i materijalno , ali i na svaki drugi način.

“Samo u Pčinjskom upravnom okrugu od 2. avgusta do danas zabeleženo je više od 100 požara na otvorenom na čijem je gašenju angažovano 500 vatrogasaca i više od 100 vozila, koji su povučeni iz čitave Srbije da bi ovde rešavali problem koji su napravili neodgovorni pojedinci, koji nisu razmišljali da to što zapale strnjiku može da zapali čitavo selo, nekoga liši života”, istakao je ministar.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Vulin je ukazao na to da u ovom trenutku u Pčinjskom okrugu nema požara koji su opasni, ali i upozorio da ćemo ih imati ukoliko se nesavesni pojedinci budu ponašali na ovaj način i da to niko neće moći da spreči.

Ministar je dodao da pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice značajno pomažu i na gašenju i lokalizaciji požara u Severnoj Makedoniji.

Nema komentara

Ostavite komentar