GLIŠIĆ: SVE FUNKCIJE U STRANCI BIĆE NA TESTU

GLIŠIĆ: SVE FUNKCIJE U STRANCI BIĆE NA TESTU

1010
0
Podeli

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je povodom unutarstranačkih izbora da će prvo biti izabrani delegati za Kongres, a zatim će odbori predložiti kandidate za najviše stranačke funkcije.

“Sve kreće 1. septembra i završićemo do 1. oktobra. U tih 30 dana naši odbori će dobiti jasno upustvo na koji način će se članovi izjasniti. Odbori će dati predloge za predsednika stranke, za potpredsednike Glavnog odbora, za predsednika IO, za članove Predsedništva”, rekao je Glišić.

Glišić je dodao da će te informacije biti obrađene nakon 1. oktobra i da će se tako videti kome stranka veruje i daje podršku.

“Sa predlozima ćemo izaći pred delegate, a kada završimo to onda krećemo da se pripremamo za izbore”, rekao je Glišić.

Dodao je da će u maju biti održani izbori u lokalnim odborima.

“Ne postoji pošteniji izborni proces od ovog koji će trajati od septembra, a završiće se u maju na svim stranačkim nivoima i gde će blizu 700.000 članova dati svoje mišljenje”, rekao je Glišić.

Kako je objasnio, svaku funkciju će testirati članovi stranke.

Na pitanje hoće li biti promena u stranačkom rukovodstvu, kaže da treba sačekati i videti šta kažu članovi stranke.

“Ne mogu to unapred da vam kažem, ogroman je broj ljudi koji treba da se izjasni. To je više od 10 odsto ukupnog biračkog tela”, rekao je Glišić.

Upitan da prokomentariše istraživanja po kojima navodno opozicija koja traži međunarodnu intervenciju, ima šanse u Beogradu, Glišić kaže da je njegov komentar kao i za sva druga istraživanja – građani odlučuju, te poručuje: “Da istraživanja odlučuju ne bi se ni išlo na izbore”.

Kako kaže, Srpska napredna stranka nije nikad kritikovala istraživanja, bilo da toj stranci daju više ili manje šanse.

“Da li je to neko uradio da bi podstakao nekog ili pokušao nekog da unizi videćemo na izborima. Građani će reći. Ja sam predložio da uz predsedničke i beogradske izbore početkom godine budu i parlamentarni. Kada nas već pobeđuju neka nas pobede na svim nivoima o istom trošku”, poručio je Glišić.

Nema komentara

Ostavite komentar