38. Savetovanje proizvodnog mašinstva okupilo brojne učesnike iz Srbije i inostranstva

38. Savetovanje proizvodnog mašinstva okupilo brojne učesnike iz Srbije i inostranstva

703
0
Podeli

Fakultet tehničkih nauka u Čačku Univerziteta u Kragujevcu domaćin je 38. Savetovanja proizvodnog mašinstva i International Conference on Production Engineering – Serbia (ICPE-S 2021), dvodnevnog skupa na kome su se okupili brojni autori i kooautori naučnoistraživačkih radova iz Srbije i inostranstva. Cilj ovog tradicionalnog naučno- stručnog skupa je afirmacija značaja proizvodnog mašinstva u revitalizaciji privrede i društva u celini.
U ime Vlade Republike Srbije na zvaničnom otvaranju skupa učesnicima se obratio pomoćnik ministra privrede Miodrag Dugandžija, podsetio je da je Vlada usvojila Strategiju industrijske politike Republike Srbije za period 2021-2030. i Akcioni plan sa posebnim modelom unapređenja digitalizacije poslovnih modela industrijske proizvodnje.
-Nova Strategija i Akcioni plan usklađeni su sa savremenim privrednim trendovima, pre svega u oblastima Industrije 4.0 i cirkularne ekonomije- rekao je Dugandžija i dodao da će ulaganja u digitalizaciju privrede i „zelene“ projekte u dugom roku pozitivno uticati na podizanje konkurentnosti i privredni rast, otvaranje novih radnih mesta i povećanje izvoza u oblasti visokih tehnologija.-zaključio je Dugandžija.

Nema komentara

Ostavite komentar