PROTESTI I OVE SUBOTE, VUČIĆ PORUČIO DA SU ISPUNJENE ŽELJE UČESNIKA PROTESTA

PROTESTI I OVE SUBOTE, VUČIĆ PORUČIO DA SU ISPUNJENE ŽELJE UČESNIKA PROTESTA

528
0
Podeli

Građani i ekološke organizacije treću subotu zaredom protestuju i organizuju blokade određenih saobraćajnica. Za razliku od prethodna dva protesta, kada su zahtevi bili izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i povlačenje Zakona o eksproprijaciji, što je u međuvremenu ispunjeno, ove subote većina zahteva je u vezi sa eksploatacijom litijuma i protiv kompanije “Rio Tinto”.

Komentarišući ekološke proteste i blokade saobraćajnica, predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da su ispunjene “sve želje i čestitke” učesnika protesta, čak i one koji su bile “politički hir”.

Vučić je u Nišu, odgovarajući na pitanje novinara, rekao kako o tome ne želi danas da govori, jer ima važnije teme.

Da bilo šta govorim, ne interesuje me, 3. aprila narod će da odluči”, rekao je Vučić.

On je naveo kako ima problem kad narod oseća da se dešava nešto loše i da kod vlasti postoji nebriga, a da ga ne interesuje šta se dešava kod političkih protivnika.

MANOJLOVIĆ: “NE NASTAVLJAMO PROTESTE, ZAHTEVI SU ISPUNJENI

Direktor organizacije “Kreni-Promeni” Savo Manojlović rekao je danas da odustaje od protesta, jer su dva zahteva ispunjena, kao i da danas neće biti proslave na Trgu republike danas, jer druge organizacije koje su s njima učestvovale u blokadama žele da nastave proteste.

On je naveo da se ranije čuo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem povodom zahteva zbog proteste prethodne dve subote i da je od njega tada dobio informaciju da će zahtevi biti usvojeni.

 

Nema komentara

Ostavite komentar