SAOPŠTENJE OO SNS VRNJAČKA BANJA

SAOPŠTENJE OO SNS VRNJAČKA BANJA

811
0
Podeli

U redakciju RTV Kraljevo i Ibarske novosti stiglo je saopštenje Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vrnjačka Banja koje prenosimo u celosti:

“Znajući kakvi pritiscima su Srbija i predsednik Aleksandar Vučić permanentno izloženi, a pogotovo prethodnih dana, mi iz OO SNS Vrnjačka Banja u potpunosti podržavamo i ponosni smo na međunarodnu principijelnu politiku koju vodi Aleksandar Vučić, a koja je pre svega okrenuta jačanju Srbije, čuvanju njene neutralnosti i tradicionalnih prijatelja na međunarodnom planu.

Doslednost u politici neutralnosti Srbije, očuvanja mira i stabilnosti, jos jednom je potvrđena odlukom o podršci teritorijanom integritetu Ukrajine i neuvođenju sankcija Rusiji od strane naše zemlje.

Srbija i srpski narod vrlo dobro znaju šta znaci rat i krvoproliće i zato smatramo da će se rešenje krize između Ukrajine i Rusije naći za stolom što pre, i da će oružje utihnuti što pre.

Iako su Srbija i predsednik Aleksandar Vučić danima bili izloženi pritiscima za uvođenje sankcija Rusiji, to se nije dogodilo.

Mi gajimo prijateljstvo sa međunarodnim partnerima koji poštuju načela međunarodnog prava, pa samim tim ne želimo da se svrstavamo ni na čiju stranu, uprkos pritiscima zapadnih sila, koje su umnogome doprinele rasplamsavanju sukoba u Ukrajini.

Mudrom politikom Srbije i predsednika Aleksandra Vučića čuvamo neutralnost Srbije, a samim tim branimo i svoje pravo na očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije, pre svega na KiM.”

OO SNS VRNJAČKA BANJA

Nema komentara

Ostavite komentar