Otvorena nova zgrada KCS – nova kula na 12 spratova, sa 825...

Otvorena nova zgrada KCS – nova kula na 12 spratova, sa 825 kreveta i 34 operacione sale

808
0
Podeli

Nova rekonstruisana kula Kliničkog centra Srbije, sa 86.000 kvadratnih metara, otvarila je svoja vrata, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića koji je konstatovao da je ovo zdravstvena ustanova sa instrumentima i opremom najnovije generacije. On je rekao i da će u novom Kliničkom centru biti zaposleno još 400 lekara.

Najveća i najsavremenije opremljena zdravstvena ustanova – nova kula Kliničkog centra Srbije, ima 12 spratova i ukupno 825 bolničkih kreveta: 231 krevet biće na jedinici intenzivne nege, 547 kreveta na jedinici poluintenzivnog lečenja i 47 kreveta u bolnici za dnevno lečenje.

U novu kulu KCS, površine 86.000 kvadratnih metara, uloženo je 260 miliona evra, a očekuje se da će za sedam dana primiti i prve pacijente.

Predsednik Aleksandar Vučić je obišao novu zgradu, i konstatovao da je ova zdravstvena ustanova opremljena instrumentima i opremom najnovije generacije.

Predsednik je, na otvaranju Kliničkog centra, ne krijući zadovoljstvo završenim radovima, rekao da je u KCS uloženo čak 260 miliona evra, navodeći da će biti i novih ulaganja u zdravstvo.

Naveo je da će u novom Kliničkom centru biti zaposleno 400 novih lekara, ističući da, iako je to dugoročni udar na budžet, državi najvažnije zdravlje građana.

Najavio je da se za petnaestak dana otvara i “Dedinje 2”, zatim “Tiršova 2”.

Za pacijente su, u novoj zgradi UKCS, bolničke sobe opremljene po najvišim svetskim standardima dvokrevetne sobe sa kompletnom opremom za monitoring.

Nova zgrada opremljena je i sa tri magnetne rezonance, šest skenera, te 12 rendgen aparata.

Pored predsednika Vučića, otvaranju prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, direktor KCS Milika Ašanin, direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac, kao i direktori klinika i zaposleni u KCS.

 

Nema komentara

Ostavite komentar