Oglasila se Inženjerska komora Srbije o sednici GUP-a: Niko nije dužan da...

Oglasila se Inženjerska komora Srbije o sednici GUP-a: Niko nije dužan da trpi uvrede i pretnje!

596
0
Podeli

Povodom javne sednica Komisije za planove i propise na kojoj se raspravljalo o primedbama na Generalni urbanistički plan Novog Sada, a koja je prekinuta nakon što su neki od prisutnih aktivirali dimnu bombu i razvili transparent, oglasila se Privredna komora Srbije koja je osudila ovakvo ponašanje.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Povodom incidenta koji su doživeli zaposleni u JP “Urbanizam”, Zavod za urbanizam Novi Sad, a koji se desio povodom održavanja javne sednice Komisije za planove Grada Novog Sada 7. marta 2022. godine u Novom Sadu, na kojoj su se razmatrale pristigle primedbe građana na Generalni urbanistički plan Grada Novog Sada do 2030. godine, obaveštavamo javnost o sledećem:

Zaposleni u ovom preduzeću među kojima su i inženjeri, članovi Inženjerske komore Srbije, bili su izloženi uvredama i pretnjama o strane nekolicine građana koji su prisustvovali sednici. Ta nekolicina građana je posrnula čak i za pirotehničkim sredstvima i sve prisutne izložila velikoj neprijatnosti, što je dovelo do toga da se na sednici koja je prekinuta, ne čuje glas građana koji su dostavili svoje primedbe i sugestije na Generalni Urbanistički plan Grada Novog Sada.

Inženjerska komora Srbije osuđuje ovu vrstu ponašanja i stava je da niko nema prava da svojim postupcima unosi nemir i strah drugome. Nesuglasice se moraju rešavati racionalno i na dostojanstven način, a ne vređanjem, pretnjama i ispoljavanjem nasilja što apsolutno ne vodi ničemu.

Nadamo se da će ovakvi manervi ostati u prošlosti. Shodno tome, očekujemo da će inženjeri sa dugogodišnjim radnim iskustvom, izvrsnim refernecama, osvojenim brojnim priznanjima i postignutim stručnim rezultatima, nesmetano nastaviti u izradi ovog plana u korist svih građana Novog Sada – napisano je u saopštenju.

Izvor: nsuzivo.rs

Nema komentara

Ostavite komentar