Svetla budućnost srpske atletike

Svetla budućnost srpske atletike

769
0
Podeli

U susret Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici Beograd22

U susret Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje će se od 18. do 20. marta održati u Beogradu, danas se na konferenciji Srpskog atletskog saveza razgovaralo o važnosti održavanja velikih takmičenja u našoj zemlji, daljoj popularizaciji atletike kao sporta koji Srbiji decenijama donosi najviša svetska odličja, kao i ulaganju i podršci mlađim generacijama atletičara u cilju održavanja kontinuiteta vrhunskih rezultata na svetskoj atletskoj sceni.

Na konferenciji predstavnika Srpskog atletskog saveza, Preduzeća SP Atletika 2022 i kompanije VODAVODA, istaknuta je i važnost podrške domaćih kompanija Savezu i mladim atletskim nadama, kako bi Srbija i u budućnosti nastavila putem prepoznatljive atletske slave.

Ovom prilikom ozvaničeno je partnerstvo između organizatora prvenstva i kompanije VODAVODA, dok je dugoročni ugovor ova kompanija potpisala sa Srpskim atletskim savezom i mladom nadom srpske atletike Angelinom Topić, najboljom juniorkom sveta u skoku u vis.

„Pre svega želim da se zahvalim kompaniji VODAVODA, koja je prepoznala ulaganje u atletiku kao bazični sport i drago nam je da će se u pulu naših sponzora naći  upravo ova kompanija. Ne samo da će biti uz nas tokom planetarnog šampionata, već će nas pratiti i tokom naredne dve godine, na svim takmičenjima koja se nalaze u kalendaru Srpskog atletskog saveza“, rekao je Slobodan Branković, direktor .

Činjenica da će Beograd biti prestonica atletskog sporta i okupiti svetski krem atletike, dodatno stavlja u fokus napore koje Srpski atletski savez godinama unazad ulaže u promociju ovog sporta, naših takmičara i čitave zemlje. Kako je istaknuto na održanoj konferenciji, Svetsko dvoransko prvenstvo je najznačajniji atletski događaj organizovan u našoj zemlji i istovremeno vetar u leđa daljem ulaganju i razvoju srpske atletike, zbog čega su partnerstva sa kompanijama poput VODAVODA od izuzetnog značaja.

„Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji VODAVODA koja će biti uz nas i naše takmičare na predstojećem Svetskom atletskom prvenstvu. Biće to najbolja promocija Beograda i Srbije, prenosi će ići u više od 100 zemalja, oko 850 stranih novinara se akreditovalo, plus 4.500 ljudi, od čega oko 1.000 atletičara, koji će boraviti u Beogradu desetak dana“, poručio je Momirović.

Da je domaća atletika na dobrom putu i u godinama koje su pred nama dokazuju brojni mladi takmičari koji već u juniorskoj selekciji ostvaruju izuzetne rezultate i od kojih se u budućnosti mnogo očekuje. Jedna od njih je i mlada Angelina Topić, najbolja juniorka sveta u skoku u vis, koja će na svom daljem putu imati podršku kompanije VODAVODA. Kompanija će stipendirati mladu takmičarku u realizaciji programa treninga i njenog daljeg razvoja na svetskoj atletskoj pozornici.

Zahvaljujem se Srpskom atletskom savezu i kompaniji VODAVODA, što su odabrali da stoje baš uz mene na putu ka uspehu. Srećna sam što sam dobila priliku da se takmičim na svetskom prvenstvu, gde ću naravno da dam sve od sebe. Neobično mi je što ću da se takmičim rame uz rame za reprezentativcima koje sam do skoro mogla da gledam samo na televiziji, a sada smo zajedno u reprezentaciji, rekla je Angelina Topić.

I osnivač brenda VODAVODA istakao je zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje.

Ponosni smo što je Srpski atletski savez izabrao VODAVODU kao zvaničnu vodu prvenstva, ali još ponosniji što se naša saradnja nastavlja i nakon takmičenja, jer ćemo tokom naredne dve godine biti zvanična voda saveza. Sportisti su oduvek bili najbolji ambasadori naše zemlje, a VODAVODA je od osnivanja podržavala srpski sport jer verujemo da na taj način pružamo doprinos promociji domaćeg sporta, razvoju mladih sportista i promociji čitave zemlje kroz uspehe koje upravo naši sportisti postižu širom sveta“, istakao je Vojin Đorđević, osnivač kompanije VODAVODA i dodao da kompanija prepoznaje važnost podrške mladim nadama poput Angeline Topić, čijim ćemo se uspesima kako je istakao tek radovati i ponositi.

Do najznačajnijeg atletskog događaja sveta ostalo je manje od deset dana. Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022, okupiće preko 1.000 najboljih atletičara i atletičarki, koji će se takmičiti za 96 medalja u 24 finala tokom trodnevnog takmičenja koje počinje 18. i završava se 20. marta 2022. godine.

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar