Na Fakultetu tehničkih nauka počeli „Dani otvorenih vrata“

Na Fakultetu tehničkih nauka počeli „Dani otvorenih vrata“

170
0
Podeli

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku u subotu 7. maja počela je manifestacija „Dani otvorenih vrata“. FTN ponovo organizuje „Dane otvorenih vrata“ neposredno, iako su se zbog pandemije, susreti budućih studenata i profesora održavali onlajn. Kako bi se ukazala prilika svim zainteresovanim maturantima da posete FTN, „Dani otvorenih vrata“ održavaće se svake subote u maju u terminu od 10 do 14 časova i u subotu 11. juna od 10 do 14 časova.

Cilj ove manifestacije je da se budući studenti u neformalnoj atmosferi upoznaju sa profesorima i asistentima, studijskim programima, uslovima upisa na fakultet, uslovima studiranja i studentskog života u Čačku, kao i mogućnostima za studentske prakse i mobilnosti, nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Za buduće brucoše biće otvorena vrata slušaonica, računarskih učionica, laboratorija i amfiteatara. Na taj način maturanti imaju mogućnost da steknu utisak kako je studirati na najbrojnijem i najraznovrsnijem tehničkom fakultetu u ovom delu Srbije. U okviru ove posete budući brucoši mogu obići i biblioteku, Studentski parlament, Studentski dom i restoran, i sve ostalo što će studentima značiti u toku studiranja.

Prethodne subote Fakultet tehničkih nauka posetile su dve srednje škole iz Čačka, učenici Tehničke i Prehrambeno-ugostiteljske škole. Iako su već opredeljeni kada je studijski program u pitanju, maturanti ističu da im je ova poseta značila da steknu potpunu sliku onoga što ih očekuje u akademskom svetu.
„Nikad pre nisam bio na Fakultetu tehničkih nauka, ovaj obilazak mi se dopao, preporučio bih i ostalim maturantima da dođu i vide fakultet. Ja sam odlučio da upišem studijski program Grafička tehnika, da bih nastavio porodični posao i zato što volim grafiku“, kaže Nikola Krivokuća, maturant Prehrambeno-ugostiteljske škole.

Nema komentara

Ostavite komentar