Fakultet tehničkih nauka u Čačku obeležio 47 godina uspešnog rada

Fakultet tehničkih nauka u Čačku obeležio 47 godina uspešnog rada

975
0
Podeli

U petak 18. novembra 2022. godine svečanom akademijom obeležena je 47. godina rada Fakulteta i 62. godina visokog obrazovanja. Svečanosti su prisustvovali državna sekretarka Ministarstva prosvete, prof. dr Marijana Dukić Mijatović, ambasador Izraela u Republici Srbiji, nj. e. gospodin Jahen Vilan, prva sekretarka Ambasade NR Kine u Republici Srbiji, gospođa Ši Ji, treći sekretar kineske ambasade gospodin Li Rui, prorektor za inovacije i razvoj Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Vladimir Senić, dekani i prodekani fakulteta, direktori srednjih škola, predstavnici privrede, najbolji studenti i drugi uvaženi gosti.


U pozdravnom obraćanju dekan Fakulteta, prof. dr Danijela Milošević, istakla je da Fakultet tehničkih nauka u Čačku u svojoj 47. godini akademskog i 62. godini visokog obrazovanja ponosno čuva status jedne od najvećih naučno-obrazovnih institucija u centralnoj i zapadnoj Srbiji za sticanje novih znanja, primenu savremenih tehnologija i istraživanja okrenutih ka inovacijama. Prof. dr Milošević dodala je da Fakultet danas realizuje nastavu kroz 24 akreditovana studijska programa na svim stepenima akademskih i strukovnih studija, kao i da su u sve studijske programe uključeni stručnjaci iz privrede koji studentima prenose aktuelna iskustvena znanja i veštine iz svojih kompanija.
Prisutnima su se obratili i državna sekretarka Ministarstva prosvete, predstavnici ambasada Izraela i NR Kine u Republici Srbiji i prorektor za inovacije i razvoj, uputivši domaćinu čestitke povodom Dana Fakulteta i pohvale za doprinos koji ova obrazovna institucija daje obrazovanju u našoj državi, ali i šire.
U školskoj 2021/2022. godini diplomu Fakulteta steklo je ukupno 377 studenata na svim nivoima akademskih i strukovnih studija. Deset najboljih studenata je dobilo nagradu Fakulteta, ali i nagrade kompanija iz privrede i fondova.


Dekan Fakulteta prof. dr Danijela Milošević dodelila je priznanja i zahvalila se kompanijama, preduzećima, obrazovnim ustanovama koje su svesrdno pomagale u ostvarivanju misije Fakulteta.
Dan Fakulteta je bila prilika i za nagrađivanje zaposlenih. Nagrađeni su zaposleni za jubilarnih 30, 20 i 10 godina rada na Fakultetu, kao i članovi kolektiva koji su u protekloj godini završili radni vek.
Na ovoj svečanoj akademiji i Fakultet je nagrađen. Kompanija Huawei Technologies Co. dodelila je Nagradu za uspešnu saradnju i razvoj Huawei ICT akademije Fakultetu tehničkih nauka u Čačku.
Muzičkim nastupom svečanu akademiju upotpunili su đaci muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“.

Nema komentara

Ostavite komentar