Sirene i barikade na severu KiM zbog hapšenja bivšeg policajca na Jarinju...

Sirene i barikade na severu KiM zbog hapšenja bivšeg policajca na Jarinju – Vučić se obraća javnosti u 19 časova

524
0
Podeli

Na više lokacija u severnom delu Kosova i Metohije Srbi postavili barikade u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića. U severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu, oglasile su se i sirene. Manji broj pripadnika kosovske policije raspoređen je u Bošnjačkoj mahali i u naselju Tri solitera. Gradom patroliraju vozila Euleksa. O poslednjim događanjima na KiM i odgovoru Beograda, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoriće danas u 19 sati.

Helikopter Kfora nadleteo barikade u Rudaru

Helikopter, sa ugašenim svetlima i bez vidljivih obeležja, ali za koji se pretpostavlja da pripada Kforu, nadletao je u niskom letu barikade u Rudaru.

Ni pešaci ne mogu preko Jarinja i Brnjaka

Kosovska policija je u saopšenju potvrdila hapšenje Dejana Pantića i na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak zabranila saobraćaj i vozilima i pešacima.

Policija je saopštila da su neki putevi blokirani u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Navodi da je iz bezbednosnih razloga, privremeno zatvorila za saobraćaj administrativne prelaze Jarinje i Brnjak. Policija je uputila građane da koriste druge prelaze.

Petković: Hapšenje Pantića je Kurtijeva brutalna odmazda i zastrašivanje Srba

Pripadnici Kurtijeve kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

U Petkovićevom saopštenju se navodi da je Dejan Pantić sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza.

“Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uključujući i policiju”, ističe Petković.

 

Nema komentara

Ostavite komentar