SAOPŠTENJE GrO SNS KRALJEVO

SAOPŠTENJE GrO SNS KRALJEVO

643
0
Podeli

Prošlo je 24 godine od NATO bombardovanja a kao da je juče bilo. Gradski odbor SNS Кraljevo na čelu sa predsednikom Nebojšom Simovićem ističe značaj kolektivnog sećanja našeg naroda na početak akcije pod nazivom “Milosrdni anđeo!”

Tog, 24. marta 1999. godine u 19:45 časova NATO je počeo vazdušne napade na vojne ciljeve u SRJ, da bi se kasnije vazdušni udari proširili i na privredne i civilne objekte. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri.

Najveći gubici su nevine žrtve velikih sila koji su ovu akciju nazvali “Milosrdni anđeo”.Milosrđa u ovoj sedamdesetosmodnevnoj akciji “velikih sila” nije bilo, kao što ga ni danas nema na prostoru Кosova i Metohije, svete srpske zemlje, za koju se predsednik Aleksandar Vučić diplomatskim sredstvima beskompromisno bori!

U političkoj borbi današnjice nastaje jedna nova Srbija, vojno moćna, ekonomski jaka, na čelu sa predsednikom Vučićem ujedinjena u misiji mira i stabilnosti! Živela Srbija!

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kraljevu

Nema komentara

Ostavite komentar