BRANKO RUŽIĆ PODNEO OSTAVKU NA MESTO MINISTRA PROSVETE

BRANKO RUŽIĆ PODNEO OSTAVKU NA MESTO MINISTRA PROSVETE

540
0
Podeli

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku, potvrđeno je RTS-u. Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti, naveo je Ružić u pismu premijerki Ani Brnabić.

Ružić je pismo predsednici Vlade Ani Brnabić, u kojem podnosi ostavku, objavio na svom Tviter nalogu.
Dodao je da je premijerka upoznata sa činjenicom da je ostavku ponudio dana kada se dogodila tragedija u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.
“Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi”, naveo je Ružić.
Ružić je naveo da u svetlu kataklizmične tragedije koja je zadesila našu državu i njene građanke i građane u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koristi priliku da “još jednom u neizrecivom bolu izrazi najdublje saučešće najmilijima postradalih, da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi”.
“Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši”, istakao je Ružić.
Ružić je rekao da oseća moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvali svima u obrazovnom sistemu – nastavnom, vannastavnom osoblju, direktorima, učenicima, studentima, rektorima, dekanima, načelnicima školskih uprava, psiholozima, sekretarima, pomoćnicima ministra, savetnicima, zaposlenima u Ministarstvu, na veoma plodotvornoj saradnji.
“Takođe, izražavam kolegijalnu zahvalnost lično Vama i svim koleginicama i kolegama u Vladi Republike Srbije, kao i predsedniku Republike na dugogodišnjoj saradnji, uzajamnom poverenju u borbi za bolju i uspešniju Srbiju”, naveo je Ružić.
Izrazio je nadu da svi pravdoljubivi građani, ali i politički oponenti osećaju potrebu da kao društvo budemo ujedinjeni u bolu, tuzi i borbi, da dobro pobedi zlo, a pravda nepravdu.
“Srbiji je potrebna mudrost, staloženost, ljubav i empatija, nikako raspirivanje konflikata i angažovanje medijskih mašinerija za te potrebe, ma sa koje strane dolazile. Srbija je jedna jedina, alternativnu državu nemamo, i zato je moramo čuvati, graditi i zaštititi u ovim turobnim trenucima”, poručio je Ružić.
Naglasio je da će lično, u okviru svoje Socijalističke partije Srbije, nastaviti još odlučnije, čistog obraza i sa ljubavlju da se bori za razvijenu, nacionalno ponosnu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu Srbiju, evropskih vrednosti.
Na mestu ministra prosvete Ružić je bio od oktobra 2020. godine. Pre toga je, 2013. i 2014. godine, u vladi Ivice Dačića obavljao je dužnost ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije, a od 2017. do 2020. bio je ministar državne uprave i lokalne samouprave u prvom kabinetu Ane Brnabić.
Član je Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije.

Nema komentara

Ostavite komentar