Učešće studenata Fakulteta tehničkih nauka u Čačku na godišnjoj konferenciji Srpske asocijacije...

Učešće studenata Fakulteta tehničkih nauka u Čačku na godišnjoj konferenciji Srpske asocijacije za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu

346
0
Podeli

Dana 29.11.2023. godine u Beogradu održana je 5. godišnja konferencija Srpske asocijacije za rušenje, dekontaminaciju i reciklažu pod nazivom „Dekonstrukcija i javni interes“. Neki od ciljeva asocijacije jesu uvođenje novih regulativa u vezi rušenja, transporta i skladištenja građevinskog otpada, standardizacija proizvoda koji se dobijaju recikliranjem građevinskog otpada i sprovođenje edukativnih programa za obučavanje lica za ovu oblast.

Pored brojnih predavanja koja su održana na konfereciji, Srpska asocijacija je dodelila nagradu na temu „Cirkularna ekonomija u građevinarstvu – rušenje, dekontaminacija, reciklaža“ na nacionalnom nivou u kategoriji studentskih, master i doktorskih radova. Studenti Fakulteta tehničkih nauka Arsenije Stošić i Miloš Ćirović, studenti osnovnih akademskih studija smer Informacione tehnologije, i Dragana Perišić, student master akademskih studija smer Inženjerski menadžment, su osvojili 1. mesto u Srbiji za rad pod nazivom „Cirkularna ekonomija u građevinarstvu“. Mentor rada je dr Neda Nikolić. Osvajanjem prvog mesta stekli su mogućnost daljeg takmičenja za najbolji rad u Evropi na godišnjoj EDA (European Demolition Association) konferenciji. EDA konferencija održaće se od 13. do 15. juna 2024. godine u Beogradu.

Nema komentara

Ostavite komentar