Koronavirusom zaražene još 344 osobe, preminulo 13 pacijenata

Koronavirusom zaražene još 344 osobe, preminulo 13 pacijenata

225
0
Podeli

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji registrovan kod još 344 osobe. Od posledica zaraze preminulo je još 13 ljudi.
U poslednja 24 časa testirano je 8.659 osoba, a virus je potvrđen kod njih 344.

Preminulo je 13 pacijenata. Ukupno od početka epidemije borbu sa kovidom izgubilo je 418 ljudi.

Na respiratorima je 170 ljudi.

Lončar: Krajnje je vreme da uzmemo stvar u svoje ruke
“Najljubaznije molim sve građane Srbije da je krajnje vreme da uzmemo stvar u svoje ruke, da ispoštujemo mere koje su neophodne i izađemo iz ovoga”, poručuje Lončar.

Apelovao je na ljude da na idu u masu, da ne budu sa više ljudi posebno u zatvorenom prostoru, da nose maske i drže distancu.

Među obolelima najviše osoba starosne dobi od 30 do 50 godina
Kada je reč o starosnoj dobi pacijenata, Lončar kaže da su to sada u proseku mlađe osobe nego što je bilo u prvom piku. “NJihovo lečenje traje duže i klinička slika je ozbiljnija”, dodao je Lončar.

Sedamdeset zdravstvenih radnika na bolničkom lečenju, 500 u izolaciji
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je naveo da je 70 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus i nalazi se na bolničkom lečenju, a njih 500 su pozitivni i nalaze se u izolaciji.

Kisić Tepavčević: Nismo razmatrali meru policijskog časa
Što se tiče policijskog časa i nekih mera ograničenja slobode kretanja, nismo njih sada razmatrali niti mislimo da je to potrebno, poručuje Darija Kisić Tepavčević.
“Nažalost, izgleda da ćemo dugo da se borimo sa ovim virusom svi kao svet i svi moramo da shvatimo svoju pojedinačnu ulogu i samo tako možemo da pobedimo ovaj virus”, dodala je Kisić Tepavčevićeva.

Nema komentara

Ostavite komentar