SAOPŠTENJE MINISTARSTVA ODBRANE

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA ODBRANE

1073
0
Podeli

Povodom nastavka kampanje lažnih vesti i medijskog linčovanja ministra odbrane Aleksandra Vulina od strane luksemburških medija i za to pripremljene mreže portala, Ministarstvo odbrane još jednom ističe da se počasni letački znak dodeljuje „za doprinos razvoju i opremanju i stvaranju uslova za unapređenje operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO“ ne za pilotiranje, zato i jeste počasni znak, ali to luksemburški mediji ili ne razumeju ili im je tako lakše. Možda baš zato i zaboravljaju da pomenu da je 2008. godine ministar odbrane Dragan Šutanovac dobio pozlaćeni pilotski znak iako je naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO tada bilo neuporedivo slabije.

Za doprinos u opremanju i ponovnom formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije ministar odbrane Aleksandar Vulin je nagrađen od njenih pripadnika počasnim beretkama i znacima pripadnosti jedinici, a nije morao da postane ni diverzant ni padobranac. Ali tada je bila aktuelna laž koju su širili luksemburški mediji o odbijanju poslušnosti 63. padobranske brigade pa se i beretka izgubila u moru lažnih vesti.

Naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO zahvaljujući upornosti i autoritetu vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i radu ministra odbrane Aleksandra Vulina nikada nije bilo snažnije i na višem nivou operativnih sposobnosti. Imamo 14 aviona MiG-29, pet najsavremenijih H-145 i četiri Mi-35 helikoptera, borbene bespilotne letelice. Plate pilotima su povećane, nabavljena je i nova lična oprema, hangari i piste se obnavljaju, ponovo školujemo podoficire za rad na održavanju vazduhoplova. Ono što luksemburški mediji ne žele da vide, vidi svako drugi, neko se raduje, neko tuguje, ali da je srpsko nebo branjeno našim snagama, to vide svi.

Nema komentara

Ostavite komentar