Vučić: Nećemo izručiti Radetu i Jojića Hagu

Vučić: Nećemo izručiti Radetu i Jojića Hagu

696
0
Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće izručiti sudu u Hagu funkcionere Srpske radikalne stranke Petra Jojića i Vjericu Radetu i dodao da je to pitanje “odnosa prema državi”.

Vučić je za televiziju B92 rekao da Srbija ima sporazum za izručenje državljana koji su optuženi za ratne zločine, ali da Jojić i Radeta nisu optuženi za zločine nego za nepoštovanje suda.

“Ovo nije pitanje nepoštovanja suda nego je pitanje za srpske organe”, rekao je Vučić i dodao da bi njima trebalo da se sudi u zemlji.

Srbija radi na približavanju stavova Beograda i Prištine, ali ako neko kaže da može da čeka na ishod dijaloga, što bi se nama žurilo, kaže predsednik Vučić.

On je to rekao gostujući na B92  povodom izjave predsednice tzv. Kosova Vojse Osmani, da Priština može da čeka na rešenje kosovskog pitanja.

Predsednik je najavio i da će Srbija uložiti 100 miliona evra u proizvodnju četvorovalentne vakcine za grip, koju proizvode još samo Francuska i Velika Britanija, po čemu će naša zemlja, kako je naglasio, zajedno sa institutom Bajfor koji ćemo imati, postati velesila u toj oblasti.

Vučić je rekao da država podiže Torlak i da smo do sada pravili trovalentne vakcine za grip, a da je pre dva dana održan sastanak na kome su doneti važni zaključci za Srbiju.

Predsednik je izjavio i da se ne zna kada će biti otvoreni ugostiteljski objekti, ali je istakao da su brojevi u vezi sa korona virusom ohrabrujući.

Najavio je i da u ponedeljak ili u utorak ujutru stiže još 211.000 fajzerovih vakcina.

Nema komentara

Ostavite komentar