Studenti FTN Čačak osvojili tri medalje na evropskom takmičenju EuroCatalonia 2023

Studenti FTN Čačak osvojili tri medalje na evropskom takmičenju EuroCatalonia 2023

439
0
Podeli

Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku osvojili su tri medalje na evropskom sportskom takmičenju koje je održano od 18. do 21. oktobra 2023. godine u LJoret de Maru, Španija, u organizaciji studenata FON-a iz Beograda . Predstavnici FTN Čačak uzeli su učešće u tri ekipna sporta u muškoj konkurenciji i u svakom osvojili medalju – 1. mesto u košarci, 2. mesto u fudbalu i 3. mesto u futsalu.

U konkurenciji od 600 takmičara, FTN Čačak imao je šesnaest svojih predstavnika koji su prvi put učestvovali na međunarodnom sportskom takmičenju. Pored čačanskih predstavnika učešće su uzeli i studenti sa drugih univerziteta iz Srbije.

Kapiten košarkaške ekipe, koja je osvojila zlatnu medalju, Aleksa Miković ističe da je ovo
bilo jedno veliko iskustvo za sve studente i da je više od takmičenja u sportu.
„Naši studenti su pokazali želju i borbu i na najbolji način predstavili naš Fakultet i našu
zemlju. U finalu smo uspeli da savladamo daleko kompletniju ekipu FON-a iz Beograda i na taj način osvojili zlato. Zahvalio bih se fakultetu što nam je omogućio da učestvujemo na ovako prestižnom takmičenju. Ovo nije kraj jer se naša ekipa tek sprema da osvaja medalje!“, rekao je Aleksa Miković, student FTN Čačak.

U ime rukovodstva Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, studentima je čestitala dekan, prof. dr Danijela Milošević i dodala da je rukovodstvo ponosno na svoje studente, kao i da je FTN Čačak uvek spremam da podrži studente u njihovim aktivnostima.
„Mi smo kao rukovodstvo jako ponosni na sve njih koji su ostvarili sjajne rezultate, a pored toga Fakultet je ponosan na njih kao mlade ljude koji su dostojno reprezentovali našu ustanovu i grad Čačak. Pored formalnih elemenata obrazovanja koji se na Fakultetu realizuju kroz nastavu, Fakultet nastoji da što više podrži aktivnosti koje su drugog tipa, kao što su sportska i kulturna dešavanja “, istakla je prof. dr Danijela Milošević.

Nema komentara

Ostavite komentar