U POSLEDNJA 24 SATA TROJE PREMINULO OD KORONAVIRUSA U SRBIJI, UKUPNO ZARAŽENO...

U POSLEDNJA 24 SATA TROJE PREMINULO OD KORONAVIRUSA U SRBIJI, UKUPNO ZARAŽENO 741

355
0
Podeli

Kovid-19 je za poslednja 24 sata odneo tri žrtve u Srbiji. Ukupan broj umrlih je 13. Prema poslednjim informacijama, u Srbiji su još 82 osobe zaražene koronavirusom, pa je ukupan broj obolelih 741.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 376 osoba od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi koronavirus. Nažalost, od poslednjeg izveštaja, preminule su još 3 osobe.

U Kliničkom centru Vojvodina preminuo je muškarac 1958. godište i on je 11. slučaj kornavirusa u Srbiji koji je potvrđen ranije danas.

U KBC “Dragiša Mišović” preminule su dve žene 1938. i 1934. godište.

Na respiratoru je 55 osoba.

Prvih deset pacijenata primljeno je danas u privremenu bolnicu na Sajmu.

“Privremena bolnica na Sajmu je apsolutno najbolje rešenje koje je Srbija mogla da donese” ističe epidemiolog Predrag Kon. 

“Mi jesmo u ratu, ovo jeste ratno stanje, ja jesam vojni epidemiolog”- poručuje Kon i kaže da je vojna logistika napravila privremene bolnice. “Mi bolje nemamo u ovoj zemlji”- dodaje on.

Radi sprečavanja širenja koronavirusa, na snagu su stupile nove mere Vlade, među kojima i zabrana kretanja vikendom od 15 časova.

“Sve ono što podržava smanjenje kontakta struka će podržati”, kaže dr Predrag Kon.

On je naveo da je bio za to da se dozvoli da se izvode kućni ljubimci, ali je primećena zloupotreba.

Kon kaže i da imamo dovoljno testova i ističe da su jedna stvar testovi, a druga je brzina rezultata.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta “Torlak” do sada je testirano ukupno 2.462 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Nema komentara

Ostavite komentar