NASTAVLJENA DEZINFEKCIJA STAMBENIH JEDINICA I JAVNIH POVRŠINA U KRALJEVU

NASTAVLJENA DEZINFEKCIJA STAMBENIH JEDINICA I JAVNIH POVRŠINA U KRALJEVU

418
0
Podeli

U cilju sprovođenja epidemioloških mera, a na osnovu nadzora i uputstva Zavoda za javno zdravlje Кraljevo,  07.04. obavljena je dezinfekcija ulaza stambenih zajednica – 3.krug dezinfekcije. Ovom prilikom dezo-barijera je proširena na površine stepeništa, gelendera i prostora između stanova, svih spratova u stambenim zajednicama.
Dana 08.04. nastavljeno je sa 3.krugom dezinfekcije stambenih zajednica, kao i javnih površina sa ekipama Civilne zaštite i JКP Čistoća uz podršku JКP Vodovod, sa dezinfekcijom će se nastaviti dok se i poslednja stambena zajednica ne tretira. Za dane predstojećeg vikenda planiran je tretman javnih površina, blokovskih naselja i prostora ispred prodavnica i ostalih objekata koji se intenzivno koriste.
Civilna zaštite apeluje na sve upravnike stambenih zajednica, da odrede lice ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezo-barijera, odnosno natapanje istih dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih mera.

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Кraljeva podseća građane grada Кraljeva da je spaljivanje biljnih ostataka strogo zabranjeno i apeluje da se prestane sa navedenim, jer će u protivnom protiv izvršilaca biti preduzete predviđene zakonske mere.

Nema komentara

Ostavite komentar