U SRBIJI SE POVEĆAVA BROJ ZARAŽENIH, VUČIĆ NAJAVLJUJE OŠTRIJE MERE

U SRBIJI SE POVEĆAVA BROJ ZARAŽENIH, VUČIĆ NAJAVLJUJE OŠTRIJE MERE

360
0
Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juce iz Brisela da građani Srbije moraju biti odgovorniji i disciplinovaniji kad je reč o zaštiti od koronavirusa, te istakao da ne isključuje mogućnost da budu uvedene mere ako to ne bude tako.

U Novom Pazaru i Tutinu su već na snazi pooštrene mere u cilju suzbijanja koronavirusa. U ta dva grada zaraženo je više od 400 osoba. Ne rade obdaništa, dečje igraonice, penzionerski klubovi, skraćeno je radno vreme restorana, kafića i kladionica, U Novi Pazar stigao je tim epidemiologa i anesteziologa iz Кragujevca da bi pomogli kolegama u da se izbore sa kovidom 19. Zbog porasta broja obolelih u Tutinu Krizni štab za vanredne situacije doneo je nove mere za suzbijanje epidemije.  Od početka pandemije u Tutinu je od koronavirusa obolelo 90 osoba, među kojima su i zdravstveni radnici.

Grad Кragujevac je nakon sagledavanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih koronavirusom, zatražio od Vlade Srbije da odobri uvođenje vanrednih mera kako bi se stalo na put širenju zaraze.

Na osnovu rezultata koji su rano jutros, u 02.00 pristigli u Institut za javno zdravlje u Кragujevcu, samo za protekla 24 sata broj pozitivnih pacijenata na korona virus je u odnosu na prethodni dan povećan čak šest puta. Od 252 testiranih, 62 je bilo pozitivno, što je gotovo četvrtina.

Nema komentara

Ostavite komentar