PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO TENKOVSKI BATALJON PRVE BRIGADE KOPNENE VOJSKE

PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO TENKOVSKI BATALJON PRVE BRIGADE KOPNENE VOJSKE

892
0
Podeli

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas 15. tenkovski bataljon Prve brigade kopnene vojske u kasarni “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici, gde je prisustvovao prikazima sposobnosti tenkovske čete i modernizovane artiljerijske baterije sistema “Oganj”. On je ovom prilikom najavio ulaganje do sada najvećih sredstava u odbrambenu industriju. Poručio je da Srbija želi da sačuva vojnu neutralnost, sigurnost, stabilnost i mir, ali i sigurnu odbranu zemlje, ako zatreba.

Vučić navodi da ga nije iznenadila izjava kosovskog premijera Abulaha Hotija da će Priština da nastavi da lobira za članstvo Кosova u UN. On je rekao da obećava da će Srbija biti petostruko uspešnija u otpriznavanju nego Priština u akciji priznavanja, ukoliko kosovske vlasti krenu u kampanju daljeg priznavanja nezavisnosti i članstva u međunarodnim organizacijama.

Kada je u pitanju koronavirus, Vučić je rekao da smo spremni da se suočimo sa mnogo težim talasom, ali i da očekuje da će broj zaraženih početi da opada sledeće nedelje. Povodom peticije grupe lekara koji su zatražili smenu Kriznog štaba poručuje da će uvek biti na strani zdravstvenih radnika koji sebe nesebično daju da bi spasili ljudske živote.

Po njegovim rečima država je obezbedila da nema nestašice, gužvi, redova, angažovana je i vojska tamo gde je bilo neophodno. Na kraju, on se još jednom zahvalio medicinskim sestrama i lekarima koji kako kaže se bore svaki dan, a ne traže ništa, nego jednostavno rade svoj posao

 

Nema komentara

Ostavite komentar