Vučić: Brine ono što će biti tema u SAD i Briselu, moguće...

Vučić: Brine ono što će biti tema u SAD i Briselu, moguće da i Tramp bude na sastanku

452
0
Podeli

Situacija sa koronavirusom u Srbiji je mnogo bolja nego u regionu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva i istakao da moramo i dalje da budemo oprezni, jer mora da se živi sa opakom bolešću. Vučić je istakao da će odluka o novoj vladi biti doneta nakon sastanka u Beloj kući početkom septembra.

Predsednik ističe da će svi platiti veliku cenu kao posledicu pandemije koronavirusa i kaže da ga “najviše brine ono što će biti tema razgovora u Vašingtonu i Briselu, po pitanju Kosova i Metohije”.

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu, planiran za 2. septembar, biće verovatno održan 3. i 4. septembra, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je za TV Prva rekao da je sastanak pomeren zbog toga što, kako su mu rekli, postoji mogućnost da se, ako bi se nešto postiglo, pojavi i predsednik SAD Donald Tramp.

Istakao je da je spreman, pripremljen, te da se ceo život bori, i da od kada je postao premijer, a potom predsednik države zna šta može da se očekuje na takvim razgovorima.

“Ne idete tamo na piknik i lake razgovore, očemu god da razgovaramo. Kada pričamo o ekonomiji znam da neće Albanci da razgovaraju o tome. Oni uopšte nisu zainteresovani za ekonomske razgovore”, kazao je on.

Vučić je istakao da Srbiji nije problem da priča o bilo čemu, ali da se postavlja pitanje “šta možete da ponudite”.

“To da priznamo nezavisnost Kosova, a da za to dobijemo podršku za evroatlantske integracije, ajde izađite sa nečim što je ozbiljnije i o čemu možemo da razgovaramo”, poručio je Vučić.

Rekao je da je izaslanik predsednika Trampa Ričard Grenel imao dobre ideje.

Ukazao je da predsednik Tramp ima bolju politiku prema Srbiji nego prethodne administracije i da se sa više poštovanja ne odnosi prema Srbiji.

“Takozvane pregovore o svim ključnim pitanjima za postizanje onoga što smo pre deset godina započeli o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa, a ne priznanju, međutim vodimo pod okriljem Brisela. Ovo u Vašingtonu mora biti nešto drugo. Verujem i nadam se da će biti ekonomske teme”, kazao je Vučić.

Uskoro konačna odluka o formiranju Vlade

Predsednik Vučić nije želeo da precizira s kim će SNS formirati novu vladu i rekao da će odluka o tome biti uskoro doneta.

Gostujući na TV Prva, Vučić je rekao da SNS ima dobre odnose i sa Socijalističkom partijom Srbije i sa SPAS-om, kao i da poštuje i jedne i druge.

“Konačna odluka biće uskoro doneta”, rekao je Vučić, a na pitanje novinara da li će to biti nakon sastanka u Beloj kući, predsednik je to potvrdio.

Nema komentara

Ostavite komentar