NOVI REKORD PO BROJU OBOLELIH U KRALJEVU OD KORONAVIRUSA

NOVI REKORD PO BROJU OBOLELIH U KRALJEVU OD KORONAVIRUSA

866
0
Podeli

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva:
U poslednjih 24 časa testirano je 143 uzorka nazofaringealnog brisa PCR metodom na prisustvo novog Korona virusa iz zdravstvenih ustanova sa područja Grada Kraljeva. Od ukupnog broja 5 uzoraka su kontrolni brisevi od kojihje 3 ponovo pozitivno a kod 133 uzorka od osoba sa simptomimima bolesti Kovid19 prisustvo virusa je potvrđeno kod 92 osobe. Testirano je i 5 uzoraka po drugim indikacijama gde je virus detektovan kod 1 osobe. Takođe, na prisutvo antigena virusa je testirano 177 osoba prema indikacijama, gde je virus dokazan kod 72 osobe, tako da je na dan 24.11.2020 ukupan broj novoregistrovanih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 virusom 165.  Od početka epidemije u Kraljevu ukupno – 3.421 potvrđeni slučaj.

U Raški je u poslednja 24 sata potvrđeno još 23 nova slučaja a u Vrnjačkoj Banji 19 novih slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Od poslednjeg izveštaja, u OB „Studenica“ Kraljevo na kovid odeljenju hospitalizovano je 54 pacijenta. Prema poslednjem preseku nažalost preminula su 2 pacijenta, jedan iz Kraljeva jedan iz Vrnjačke Banje.

 

Nema komentara

Ostavite komentar