Potvrđeno još 7.780 slučajeva zaraze koronavirusom

Potvrđeno još 7.780 slučajeva zaraze koronavirusom

248
0
Podeli

U poslednja 24 sata u Srbiji su testirane 22.404 osobe, a koronavirus je potvrđen kod njih 7.780.  Borbu sa kovidom 19 izgubilo je još 57 ljudi. Od početka epidemije od posledica zaraze preminule su 1.423 osobe.  Hospitalizovana je 6.901 osoba, a na respiratoru je 245 pacijenata.

Zaražena 2.434 zdravstvena radnika
Epidemiolog Predrag Kon rekao je na konferenciji za novinare Kriznog štaba da je koronavirus potvrđen kod 2.434 zdravstvena radnika, od toga je njih 66 hositalizovano.

Kon: Da svi nose maske, ništa drugo nam ne bi trebalo
Doktor Kon je naveo da sve zavisi od toga koliko se mere poštuju.  “Da svi nose maske, ništa drugo nam ne bi trebalo, mogli bismo i dalje da radimo, i da privređujemo, i da živimo, i da sačekamo vakcinu”, rekao je Kon.  Naveo je da podaci pokazuju da se kod nas oko 60 odsto poštuju mere, ali da to nije dovoljno.  “Virus tu prolazi i nalazi svoj potencijal i sa takvim prolaskom”, dodao je Kon.

U ustanovama socijalne zaštite zaražena 922 korisnika i 519 zaposlenih
Na današnji dan, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđen je koronavirus kod 922 korisnika i 519 zaposlenih.

Kon: Efekti novih mera biće vidljivi za deset dana
Na pitanje kada se mogu očekivati efekti novih mera, Kon kaže da je to za otprilike deset dana.  “Prvi efekti mogu da se vide i ranije, posle sedam dana, ali nakon deset dana je realno da se vide ti efekti”, dodao je Kon.

Nema komentara

Ostavite komentar