PREMINUO PRVI UREDNIK RADIO KRALJEVA

PREMINUO PRVI UREDNIK RADIO KRALJEVA

267
0
Podeli

U Kraljevu je danas sahranjen Miodrag Đokić (1933-2021) direktor Radio Kraljeva u osnivanju a kasnije,posle spajanja sa Ibarskim novostima  i prvi urednik Radio Kraljeva.

Po odlasku iz Radio Kraljeva Miodrag je obavljao niz rukovodećih dužnosti u preduzeću „Autotransport“ iz Kraljeva da bi radnu karijeru okončao ,kao rezervni major pešadije, u nekadašnjem Štabu za teritorijalnu odbranu Međuopštinske regionalne zajednice Kraljevo.

Pre ovih dužnosti Đokić je radio kao učitelj u rodnoj Katrgi a potom je obavljao i niz odgovornih funkcija u ondašnjoj opštinskoj omladinskoj organizaciji.

Radio Kraljevo je, svojom   Odlukom od 30.juna 1966 godine, osnovala  Skupština opštine Kraljevo a program je počeo da se emituje 30.decembra 1970 godine.

Kao direktor radija u osnivanju Miodrag Đokić je bio zadužen za poslove nabavke opreme i njene montaže, a kasnije i za izbor prvih zaposlenih.

U Ratini  je,tada, montiran 10 kilovatni srednje talsni predajnik  a  studio   na  VI spratu Doma društvenih organizacija.Na tom poslu Đokić  tesno je sarađivao sa stručnjacima iz Radio Beograda.

Radio Kraljevo je ,nedavno,obeleželi pola veka svog postojanja i rada.

Nema komentara

Ostavite komentar