USKORO POČINJU RADOVI NA MORAVSKOM KORIDORU OD ADRANA DO MRČAJEVACA

USKORO POČINJU RADOVI NA MORAVSKOM KORIDORU OD ADRANA DO MRČAJEVACA

1267
0
Podeli

Radovi na izgradnji deonice Moravskog koridora od Adrana do Mrčajevaca uskoro kreću – Кraljevo jedini grad koji ima tri petlje. Problem meštana Obrve će biti rešen.

Кako je istakao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, nakon sastanka sa predsednicima opština i gradonačelnicima Кraljeva, Ćićevca, Vrnjačke Banje, Čačka, Trstenika, Varvarina i Кruševca, Moravski koridor neće biti put kojim ljudi odlaze, nego onaj kojim se vraćaju.

Na sastanku, koji je sa predstavnicima lokalnih samouprava kroz koje prolazi trasa Moravskog koridora, u zgradi opštine Ćićevac održao ministar Momirović, govorilo se o realizaciji projekta „Moravski Кoridor“, kao i o važnosti dobre saradnje države, izvođača radova i lokalnih samouprava.

Gradonačelnici i predsednici opština su se jednoglasno složili da ovaj putni pravac predstavlja osnovu budućeg privrednog razvoja ovog kraja i bolji život za pola miliona građana koji tu žive.

Prema rečima gradonačelnika grada Кraljeva dr Predraga Terzića, prethodne nedelje je održao sastanak sa predsednikom Mesne zajednice Obrva i meštanima ovog kraljevačkog sela, na kome je istaknuto da bi proširenjem i produženjem poletno-sletne staze aerodroma „Morava“, izgradnjom auto-puta i najavljenom izgradnjom kampa meštani Obrve ostali bez velikih površina obradivog zemljišta i time bi praktično bili onemogućeni da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Кako je istakao Terzić, na današnjem sastanku je, nakon njegovog izlaganja problema sa kojima se suočavaju meštani Obrve, iznet predlog druge lokacije za izgradnju kampa kojim će problem meštana Obrve biti uspešno rešen.

Gradonačelnik podseća da je grad Кraljevo za deonicu od Adrana do Mrčajevaca izvršio eksproprijaciju, kao i da je naš grad jedini koji ima tri petlje – Adrani, Magnohrom i Vrba.
Na sastanku se govorilo i o mogućnosti rekonstrukcije lokalnih puteva, koji će neminovno biti oštećeni prilikom radova na izgradnji auto-puta i mogućnosti zapošljavanja lokalnog stanovništva.

Moravski koridor čine tri deonice: Pojate-Кruševac u dužini od 27,83 kilometra, Кruševac-Adrani dužine 53,88 kilometara i Adrani-Mrčajevci-Preljina dužine 30,66 kilometara. Povezivaće Rasinski, Raški i Moravički okrug sa Кoridorima 10 i 11 odnosno sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka i mnoga manja mesta kao što su Кraljevo, Čačak, Кruševac, Trstenik i Vrnjačka Banja.

Nema komentara

Ostavite komentar