Evakuisano 200 srpskih turista iz mesta Pefki na Eviji

Evakuisano 200 srpskih turista iz mesta Pefki na Eviji

242
0
Podeli

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević rekao je za RTS da je 200 srpskih turista evakuisano iz mesta Pefki na grčkom ostrvu Evija. Zbog šumskih požara koji su se tokom noći približili naseljenom području noć su proveli na trajektima, navodi Vukosavljević.

Vukosavljević kaže da je, što se tiče šumskih požara, najkritičnije na jugozapadnoj strani Peloponeza i na ostrvu Evija, gde se nalazi između 800 i 1.000 srpskih turista.

“Najgora situacija što se nas tiče je na Eviji. Do juče, sva mesta na Eviji gde letuju naši turisti nisu bila ugrožena. Međutim, noćas je došlo do evakuacije u mestu Pefki. Negde oko četiri sata, 200 naših turista je zajedno sa ostalim turistima i žiteljima tog mesta prebačeno na trajekte koji su dežurali”, navodi Vukosavljević.

Objašnjava da se svi naši evakuisani putnici nalaze na sigurnom.

Ističe da su u stalnoj vezi sa agencijama i da se razmatra povratak za one turiste koji žele da se vrate.

Deo turista se prebacili na kopno i tamo su nastavili letovanjena, ali jedna grupa koja je došla autobusima traži da im agencija organizuje prevoz nazad i, kako kaže Vukosavljević, upravo se radi na tome.

Objašnjava da za sada nema masovne povratka srpskih turista.

“Vraćaju se samo oni turisti koji izraze želju da se vrate. Za sada se to dogovara između agencija uz našu koordinaciju. Ako bude trebalo, naravno i država će se uključiti”, poručio je Vukosavljević.

 

Nema komentara

Ostavite komentar