SRBIJA ŠALJE POMOĆ GRČKOJ

SRBIJA ŠALJE POMOĆ GRČKOJ

966
0
Podeli

Srbija je spremna da pomogne građanima i vlastima Grčke u borbi sa vatrenom stihijom i otklanjanju njenih posledica svim raspoloživim sredstvima, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je uputio podršku građanima i vlastima Grčke koji se već danima bore sa razornim požarima i poručio da je Srbija spremna da pruži pomoć. “Šaljemo svoje saosećanje i ohrabrenje građanima i vlastima Grčke. Srbija je, kao i uvek u teškim trenucima, spremna da im pomogne u borbi s vatrenom stihijom i otklanjanju njenih posledica svim raspoloživim sredstvima”, objavljeno je na Tviter nalogu predsednika Srbije, koji je poruku uputio na srpskom i engleskom jeziku.

Pripadnici i vozila Sektora za vanredne situacije MUP-a upućeni su u Grčku kako bi pomogli ugroženom stanovništvu zbog velikih požara koji su zadesili tu zemlju. Odluka je doneta po naređenju predsednika Aleksandra Vučića.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dogovorio se sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Mihalisom Hrisohoidisom o upućivanju pomoći kolegama i stanovništvu Grčke, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputilo je 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 13 vatrogasnih vozila, dok će u ponedeljak u akciji gašenja požara iz vazduha biti angažovano 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, dodaje se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama, u Grčkoj je aktivno više desetina šumskih požara, od čega je šest ozbiljnijih i to na ostrvima Rodos, Kos i Evija, kao i u Mesiniji, u istočnom Mani (Peloponez) i u Varimpompiju (u regionu Atike).

 

Nema komentara

Ostavite komentar