Nesreća kod Ražnja – poginuo direktor Emisione tehnike i veze Branko Gogić,...

Nesreća kod Ražnja – poginuo direktor Emisione tehnike i veze Branko Gogić, povređen Rasim Ljajić

731
0
Podeli

U saobraćajnoj nezgodi koja se jutros dogodila kod Ražnja, poginuo je direktor JP “Emisione tehnike i veze”, Branko Gogić koji je bio za volanom u automobilu koji je sleteo s puta, dok je Rasim Ljajić Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije i osnivač Sandžačke demokratske partije, povređen. Ljajić je van životne opasnosti, rečeno je u UKC Niš.

Na auto-putu Beograd-Niš, kod Ražnja, jutros oko devet časova, automobil “škoda superb”, u kome se nalazio predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, iz za neutvrđenih razloga, sleteo sa puta i prevrnuo se, saopštio je MUP.

Direktor UKC Niš, doktor Zoran Perišić rekao je da je Ljajić zadobio povrede grudnog koša, kao i hematome po glavi. Napomenuo je da je Ljajić van životne opasnosti i da nema znakova krvarenja.

“Sagledavaju se svi potrebni parametri”, rekao je dr Perišić.

Branko Gogić, predsednik Izvršnog odbora SDPS-a, koji je stradao u saobraćajnoj nezgodi jutros kod Ražnja bio je  i direktor JP “Emisione tehnike i i veze”. On je bio blizak saradnik Ljajiću, a bio je i suprug bivše voditeljke i urednice RTS-a Nade Gogić.

Branko Gogić je iza sebe, osim supruge, ostavio i dvoje dece.

Rođen je 15. aprila 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju a zatim završio i master studije na smeru “Ekonomska diplomatija”. Od marta 1999. godine zaposlen je u Ministarstvu spoljnih poslova gde je radio u Direkciji za imovinsko pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču.

Od januara 2009. godine radi u Diplomatskom protokolu. Kao konsultant, radio je na mnogobrojnim projektima širom Srbije. Član je SDP-a od njenog osnivanja, 2009. godine. Narodni poslanik u sazivu od 2012. do 2014. godine. Godinu dana je radio kao koordinator SDP Srbije nakon čega je izabran na mesto predsednika Izvršnog odbora.

SDPS: Dan tuge, sutra otvorena knjiga žalosti u Dečanskoj

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) saopštila je da je danas dan tuge i velike žalosti, jer je u teškoj saobraćajnoj nesreći jutros poginuo predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Gogić, a njen predsednik Rasim Ljajić teško povređen.

“Ovo je težak dan za Socijaldemokratsku partiju Srbije. Naše misli su sa porodicom Branka Gogića, koji je celu svoju karijeru i društveni angažman posvetio radu u najboljem interesu Srbije i njenih institucija i građana”, stoji u saopštenju.

 

Nema komentara

Ostavite komentar