Vežbi “Vatreni štit 2022” prisustvovao predsednik Vučić

Vežbi “Vatreni štit 2022” prisustvovao predsednik Vučić

525
0
Podeli

Na poligonu Pasuljanske livade održana je združena taktička vežba Vojske Srbije sa bojevim gađanjem “Vatreni štit 2022” u noćnim uslovima. Na vežbi je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Za Srbiju je veoma važno da snaži sebe ekonomski, čuva stabilnost i mir, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon vojne vežbe na Pasuljanskim livadama, predsednik Srbije je rekao da se moglo videti da bi malo ko voleo da se nađe na strani neprijatelja I najavio nabavku borbenih bespilotnih letelica “barajktar” od Turske.

“Tražio sam u razgovoru od pre dva dana od predsednika Turske Erdogana barjaktare i dobio obećanje da ćemo preko reda moći da ih kupimo i uvrstimo u oružje Vojske Srbije”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije najavio je da će u utorak ili sredu biti predstavljeno novo naoružanje, koje će biti do sada najmoćnije oružje koje će Srbija imati.

Vučić je poručio da se Srbija u aktuelnoj ukrajinskoj krizi ponaša moralno i časno, u skladu sa normama međunarodnog prava, čuva dostojanstvo svog naroda, ali i budućnost zemlje.

Na pitanje da prokomentariše reakciju Moskve na to što je Srbija glasala za suspenziju Rusije u Savetu UN za ljudska prava, Vučić je rekao da se naslušao priča kako su on ili Orban počinili neku izdaju, a da svako ko je fer, ističe, sa lakoćom može da zaključi da se Srbija ponaša u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, moralno časno, principijelno i odgovorno.

Vežbi su pored predsednika Srbije prisustvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

 

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar